З лікарень Нью-Йорка звільняють працівників, які не вакцинуються проти COVID-19

28.09.2021, 15:30
101928

У лікарнях Нью-Йорка почали звільняти або відсторонювати працівників, які відмовилися від щеплення проти COVID-19

Про це йдеться у статті британського видання Reuters.

У понеділок, 27 вересня, Нью-Йоркські лікарні почали звільняти або відсторонювати від роботи медичних працівників за те, що вони відмовилися від вакцинації проти COVID -19. Внаслідок дефіциту персоналу, що виник, деяким лікарням довелося відкласти планові операції або відмовити у деяких послугах.

При цьому, мер Нью-Йорка Білл де Блазіо висловив своє занепокоєння іншими регіонами штату, де рівень вакцинації нижчий.

Читайте також: Українців зобов’яжуть утримувати літніх батьків, інакше позбавлять спадщини

Медичний центр округу Ері в Баффало призупинив планові стаціонарні операції та припинив приймати пацієнтів інтенсивної терапії з інших лікарень, оскільки готується звільнити сотні нещеплених працівників, повідомив речник Пітер Катлер. Він стверджує, що скасування операцій завдасть пацієнтам незручностей та зашкодить фінансам лікарні. За його словами, планові операції в стаціонарі приносять близько 1 мільйона доларів на тиждень.

Минулого місяця Департамент охорони здоров’я штату Нью-Йорк видав наказ, згідно з яким усі медичні працівники повинні отримати щонайменше перший укол від COVID-19 до 27 вересня. Лікарні почали вакцинувати своїх працівників у прискорених темпах, однак, не усі погоджувалися – з 43 000 співробітників 11 державних лікарень Нью-Йорка, близько 5 000 не отримали щеплень.

Медичні працівники, звільнені за відмову від вакцинації, не матимуть права на страхування по безробіттю, якщо вони не зможуть надати затверджений лікарем запит на медичне розміщення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com