З наступного року Україна зможе отримати 8 млн доз вакцин від коронавірусу

4.08.2020, 12:11
80376

Сьогодні, 4 серпня, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна отримає 8 млн доз вакцини від коронавірусу з наступного року, яка надійде різними обсягами. Вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною.

Читайте також: У МОЗ пояснили правила перетину українського кордону іноземцями

Як інформує Цензор.НЕТ, про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Станом на початок серпня вже 25 вакцин-кандидатів досліджуються клінічно і 6 із них наблизилися до завершальної, третьої клінічної стадії, результати яких ми очікуємо до кінця року і серійне виробництво вже має розпочатися на початку 2021 року. Вакцини мають з’явитися, зокрема, і в Україні”, – зазначив санлікар.

За словами Ляшка, Україна отримала підтвердження від COVAX (механізм глобального доступу до вакцин COVID-19. – Ред.), що має право звернутися до цього об’єднання за вакцинами для проведення щеплень людям із груп ризику або певним віковим категоріям.

Головний санлікар пояснив, що, згідно з цим механізмом, кожна країна, якій надано право звертатися до альянсу, отримає вакцини для покриття щепленнями близько 20% населення. Для України це – близько 8 млн доз.

“Це – та вакцина, яка гарантовано надійде в Україну різними обсягами, і вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною”, – сказав Ляшко.

Також головний санлікар додав, що МОЗ веде переговори з виробниками і з урядами інших країн, щоб “крім цих 20% додатково закупити вакцину за бюджетні кошти вже за іншими цінами, щоб покрити всі групи ризику щепленнями від коронавірусної хвороби”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com