З наступного року українці самі будуть обирати банк для отримання заробітної плати

17.12.2019, 10:50
56901

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розповів про проект, над яким почала роботу його команда  у співпраці з Мінфіном та НБУ. Суть проекту полягає у скасування “зарплатного рабства”, коли підприємство і банк домовляються про виплату зарплати на конкретний банк, не питаючи думку співробітника.

Читайте також: Дубілет пояснив дивну статистику пологів в Україні

“За законом співробітники мають право самостійно обирати банк. Але на практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють”, – пояснює міністр.

Дубілет хоче запровадити систему, яка дозволить українцям вільно обирати банки і при цьому не вимагатиме від бухгалтерів зайвої роботи.

“Працівник просто вказує бухгалтеру свій IBAN, а бухгалтер формує просту відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично переадресовує гроші, куди треба”, − зазначив політик.

Таким чином українці отримають більше свободи і кращий сервіс, а банківська індустрія розвиватиметься якісніше за рахунок підвищення конкуренції. Реалізувати проект планують до 2020 року.

“Також, можливо, потрібно буде запустити гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитися, якщо їм відмовлятимуть у виборі банку”, − припустив Дубілет.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com