З 1 січня 2020 року в Україні діють нові правила декларування

10.10.2019, 19:10
46405

Платники податків з 1 січня 2020 року будуть подавати декларацію про майновий стан і доходи за новою формою.

Читайте також: Мільйони готівки, земельні ділянки та елітні авто і квартири: які статки нажив скандальний нардеп Пашинський

Про це повідомили в пресслужбі Державної податкової служби України (ДПС) з посиланням на відповідний наказ Міністерства фінансів України № 177 від 25 квітня 2019 року.

Згідно з повідомленням, нова форма податкової декларації на відміну від діючої доповнена новим критерієм в категорії платника, а саме особою, яка заявляє право на податкову знижку, що застосовується для громадян, що декларують право на отримання такої знижки. Крім того, розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшуються податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, виділений в додаток Ф3. Також у розділі про доходи, які включаються в загальний оподатковуваний дохід, додатково виділено нарахований дохід у формі винагород та інших виплат згідно з умовами цивільно – правового характеру, а також дохід, отриманий від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок та паїв, виділених або не виділених в натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінному від податкової адреси орендодавця.

У пресслужбі нагадали, що з 1 січня 2019 року сплата податку на доходи фізичних осіб з доходів, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) вищезазначених об’єктів, виділених або не виділених в натурі (на місцевості), здійснюється за місцезнаходженням таких земельних ділянок, у зв’язку з чим у новій формі декларації передбачено деякі зміни в порядку розрахунку податкових зобов’язань з податку.

Читайте також: Володимир Зеленський показав свої статки

“Водночас, податкові зобов’язання щодо військового збору з доходів, отриманих від фізичної особи – орендаря, який не є податковим агентом фізичної особи – орендодавця, від надання в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, земельних часток (паїв) визначаються в податковій декларації. При цьому сплата таких зобов’язань по військовому збору здійснюється за податковою адресою”, – підкреслили в прес-службі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com