З початку карантину більше мільйона українців залишилися без роботи

16.04.2020, 15:11
69766

Кількість безробітних в Україні за місяць карантину, запровадженого урядом для боротьби з коронавірусом, зросла на 1,0-1,3 млн осіб.

Читайте також: На Львівщині жінка, яка приховала контакт із заробітчанкою, заразила на коронавірус медиків та пацієнтів лікарні

Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України, пише РБК-Україна.

Як зазначили в ТПП, цей показник не враховує кількості трудових мігрантів, які повернулися в Україну після початку пандемії.

За перші два тижні карантину кількість безробітних зросла на 500–700 тис., за наступні два тижні – у квітні – ще на 500–600 тис. осіб, і становить близько 2,5–2,8 млн осіб.

За оцінками ТПП, рівень безробіття нині становить 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років.

Як відзначили в прес-службі, в першу чергу роботу втратили ті, хто неформально працював у галузях, діяльність яких була зупинена на час карантину – це близько 1 млн осіб. Всього в “зупинених” галузях зайнято близько 4 млн осіб. Також в більшості випадків роботу втратили ті працівники, які не змогли регулярно добиратися на роботу з-за зупинки пасажирського сполучення.

Проведений Торгово-промисловою палатою опитування компаній показує, що 26% з них планують скорочення персоналу, ще 30% не прийняли остаточне рішення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com