З спецназом та штурмом будинку: у Киргизії затримали експрезидента країни (відео 18+)

7.08.2019, 22:16
36410

Журналістку киргизького інформаційного агентства 24kg було поранено в передмісті Бішкека під час штурму будинку експрезидента країни Алмазбека Атамбаєва. Журналістка отримала дотичне поранення, її життю нічого не загрожує. Про це повідомляє ″Інтерфакс-Україна″  та ряд ЗМІ.

Читайте також: У Молдові арештували лідера проросійської політсили

Заворушення і сутички біля будинку експрезидента Атамбаєва розпочалися сьогодні, коли загін спецпризначення прибув до будинку Атамбаєва для доправлення його на допит у прокуратурау. Повідомляється про хаотичні постріли і декількох поранених, у тому числі серед прихильників колишнього глави держави. На місці присутні спецназ і співробітники силових відомств.

Очевидці повідомили, що під час спецоперації із затримання Атамбаєва поранення отримали 10 осіб, у їхньому числі – журналіст місцевого видання.

Прихильники Атамбаєва повідомили″ РІА Новости″, що політика затримала міліція.

“Почалася стрілянина, його схопили на самому початку штурму і кудись повели”, – заявили вони.

Своєю чергою адвокат експрезидента Сергій Слєсарев заявив, що силовики не пропускають його через КПП. При цьому він не знає, де саме знаходиться його клієнт.

Журналіст ″Sputnik″ з місця подій повідомляє, що на трасі біля будинку Атамбаєва лежать охоплені вогнем покришки, кинутий автомобіль, каміння. На дорогу звалили дерево. Чути стрілянину, вибухають світлошумові гранати. Якісь люди ламають камери спостереження навколо будинку.

Зазначимо, приводом для затримання Атамбаєва стало те, що він тричі відмовився прийти на допит як свідок у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва. Колишній президент проігнорував усі повістки і заявив, що “навіть у руки їх брати не буде”. На питання він запропонував відповісти дистанційно – у письмовому вигляді через адвоката.

Атамбаєв очолював Киргизію з 2011-го до 2017 року. Він добровільно передав владу в результаті виборів новому главі держави Сооронбаю Жеенбекову.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com