З Сирії везуть літаками: волонтери дізналися про перекидання біженців у Білорусь

12.11.2021, 13:30
104953

Cham Wings Airlines з 2016 року під санкціями США за участь у перекиданні зброї та бойовиків для Башара Асада

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm виявили, що за останні 7 днів приватна сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines здійснила 4 прямі рейси з сирійського міжнародного аеропорту Дамаска в аеропорт білоруського Мінська. Найактивніші польоти припали на 7 листопада, а вже наступного дня стало відомо про загострення ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Про це повідомили розвідувальники InformNapalm.

“Вочевидь така висока активність перельотів може бути пов’язана із масовим перевезенням нелегальних мігрантів з Близького Сходу у Білорусь, яких Кремль руками білоруського диктатора Олександра Лукашенка використовує для гібридної операції проти країн НАТО, зокрема Польщі та Литви”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Без щеплень нікуди не пустять, а вечорами треба сидіти вдома. Українка – про боротьбу з COVID-19 у Латвії

За даними сервісу Flightradar24, літаки компанії Cham Wings Airlines з номерами YK-BAG та YK-BAB здійснили по 2 перельоти у Мінськ за період з 5 по 10 листопада.

“Ця авіакомпанія з 2016 року перебуває під санкціями США за участь у перекиданні зброї та бойовиків для сирійського диктатора Башара Асада. А у 2021 році свої санкції проти Cham Wings Airlines ввела також Україна. За даними ЗМІ, літаки авіакомпанії здійснювали заборонені авіаперельоти в окупований Крим, а також використовувались для перекидання з Ростова-на-Дону в Сирію найманців відомого російського проксі угруповання ПВК Вагнера”, – додали в InformNapalm.

Гібридна військова операція та Ту-22М3 у Сирії та Білорусі

10 листопада МО Республіки Білорусь поширило повідомлення та відео спільного з РФ патрулювання уздовж державного кордону Білорусі на західному, і північно-західному напрямку. Для цього залучили 2 російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3, які можуть нести ядерну зброю з бортовими номерами: 22 (червоний), реєстраційний номер RF-95956 та 24 (червоний), реєстраційний номер RF-94154.

Міжнародні правозахисні організації неодноразово оприлюднювали факти, які свідчили, що саме ПКС Російської Федерації цілеспрямовано завдавали ударів по цивільному населенню та рятувальникам у Сирії, а також використовували для бомбардувань житлових районів заборонені міжнародним правом некеровані снаряди, кластерні та навіть бункерні бомби.

У 2016 році міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm зібрала дані 116 офіцерів ПКС РФ, які брали участь в нанесенні ракетних та бомбових ударів в Сирії. Російська пропаганда назвала ці публікації “небезпечним витоком секретних даних“.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com