З території Росії Сумську область обстріляли з “Градів”, Чернігівську – з мінометів, – Держприкордонслужба

20.04.2022, 18:33
117881

А далі по лінії державного кордону – у пункти пропуску. Загалом протяжність державного кордону в цих трьох областях – 1200 кілометрів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі “Україна”.

“Проводяться заходи з розвідки місцевості у прикордонні, інженерного облаштування, створюються опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости, а також інші визначені місця для несення служби прикордонниками. Класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування місцевості, роботи ДРГ та обстрілів з суміжної сторони”, – зазначив він.

За словами Демченка, наряди прикордонників вже фіксували, як з території Росії з “Градів” обстрілювали територію Сумської області, а з мінометів – Чернігівської.

“Ворог в один з днів тричі вів мінометний вогонь по території Чернігівської області навпроти державного кордону. Снаряди влучали поряд з населеним пунктом Синьківка, над місцевістю постійно кружляв ворожий безпілотник. На напрямку Синьківки прикордонний наряд виявив групу осіб зі зброєю, яка намагалась потрапити на територію України. По невідомих було відкрито вогонь, після чого вони відійшли. Розвідувально-пошукові групи на Чернігівщині продовжують виявляти схрони зі зброєю, боєприпасами та снарядами, що були залишені військовослужбовцями російської федерації”, – сказав він.

Речник Держприкордонслужби також додав, що по той бік українського кордону на окремих напрямках навпроти Чернігівської та Сумської областей ворог проводить інженерне облаштування позицій та спостережних постів. У російському прикордонні відзначаються окремі переміщення військової техніки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com