“З Україною ЄС буде міцнішим”: Зеленський у Європарламенті. Йому аплодували стоячи (відео)

1.03.2022, 14:43
112976

Президент Володимир Зеленський виступив у Європарламенті і заявив, що Україна довела, що вибрала Європу, а тепер Європа має вибрати Україну і підтримати вступ до ЄС.

Читайте також: Європарламент прийняв заявку України на вступ до ЄС

Джерело: виступ президента у Європарламенті

Пряма мова: “Я радий цьому настрою – об’єднуючому. Я радий, що ми об’єднали сьогодні всіх вас – країни Європейського Союзу, але я не знав, що такою ціною. Це трагедія для мене, для кожного українця і нашої держави.

Дві революції, одна війна і 5 днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації…

Я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, за бажання бути рівними такими самими як ви, як кожна людина, ми віддаємо наших найкращих людей, найсильніших українців…

У нас дуже мотивований народ. Ми боремося за наші права, свободу, за життя, а зараз ми боремося за виживання і це зараз наша найбільша мотивація. Але ми боремося і за те, щоби бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що сьогодні свім показуємо, що ми такі і є.

З нами Європейський союз буде точно міцнішим. Без вас Україна буде самотньою.

Ми довели свою силу, довели, що ми як мінімум такі самі як ви. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви дійсно європейці. Тоді життя переможе смерть, а світ – темряву”.

Президент зазначив, що Україна платить занадто високу ціну за свою свободу. Українці втрачають своїх найкращих людей, захисників, дітей.

За його словами, Україна давно вибрала Європу, а тепер настав час Європі вибрати Україну.

“Ми боремося за те, щоб бути рівноправними членами Європи. З нами ЄС буде міцнішим, без вас Україна буде самотня. Ми доведіть свою силу. Доведіть, що ви разом з нами, доведіть, що ви європейці, тоді життя переможе смерть, а світло темряву. Слава Україні”, – резюмував український лідер.

Після виступу Президента України весь Європарламент аплодував йому стоячи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com