З України намагалися вивезти півтори тони медичних масок

13.03.2020, 12:32
66344

В аеропорту “Бориспіль” заарештували вантаж медичних масок вагою 1,5 тонни, які хотіли вивезти до Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) та Італії, інформує УНІАН.

Читайте також: Маски не захищають: 4 правила, як вберегтись від коронавірусу

Про це під час виїзного засідання уряду за участю президента Володимира Зеленського заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Вранці в Борисполі заарештували вантаж, півтори тонни медичних масок, які відправляли до Арабських Еміратів та Рима. Це один вантаж, два випадки. Зараз маски конфісковано. Кримінальне провадження має місце, будуть відповідати. Я вважаю, що ці маски повинні працювати на українців”, – сказав він.

Своєю чергою, президент Зеленський звернув увагу, що сьогодні така спроба вивезти важливі для країни медичні матеріали є неприпустимою.

“Я просто впевнений, що потрібно таким людям, які не розуміють, що таке закон, не розуміють, що таке здоров’я, не розуміють, як бути єдиною країною в такі складні часи, незважаючи на те, що в нас у питанні з коронавірусом статистика порівняно з іншими країнами одна з найкращих, але ми повинні зробити так, щоб нічого не погіршилось. Якщо люди цього не розуміють… Мені здається, що вони очікували дуже ліберального президента і ліберального уряду, й ми такими є і були, але якщо люди не розуміють, то треба робити жорсткі, серйозні висновки на рівні всіх наших правоохоронних структур”, – сказав він .

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com