З вересня Угорщина оновлює правила в’їзду для українців

31.08.2020, 14:10
82879

Угорщина оновила і уточнила правила в’їзду та транзиту країною громадян України з 1 вересня

Читайте також: На кордонах з Угорщиною та Румунією у чергах стоять близько 500 автівок

Як інформує Еспресо, про це повідомила пресслужба посольства України в Угорщині у Facebook.

Згідно з повідомленням, з 1 вересня право в’їзду в Угорщину мають громадяни України, які є членами сімей угорських громадян, мають дійсний дозвіл на постійне або тимчасове (більше 90 днів) проживання в країні та члени сімей таких осіб. Також мають право на в’їзд особи, які документально доведуть, що не хворіли на COVID-19 протягом останніх 6 місяців.

Зазначається, що також мають право на в’їзд посадові особи дипломатичної служби, або особи, що прибувають в Угорщину з дипломатичним візитом.

Крім того, на в’їзд в Угорщину мають право спортивні професіонали, які працюють в країні,

“У інших випадках в’їзд в Угорщину для громадян України можливий лише після отримання дозволу угорської поліції”, – підкреслили у пресслужбі.

Зокрема, зазначили у посольстві, за наявності достатніх підстав, таких як судовий процес, працевлаштування, лікування, навчання, похорон, тощо для в’їзду потрібно заповнити угорською або англійською мовою та подати електронну заявку. При цьому відповідь надходить, як правило, протягом 48 годин. Рішення про задоволення клопотання, яке надсилається на електронну адресу, необхідно продемонструвати на кордоні у друкованому вигляді або з екрану мобільного пристрою.

Водночас, додали у пресслужбі, усі громадяни України, які прибувають в Угорщину, обов’язково проходять 14-денний карантин по місцю проживання або у шпиталі. Звільнитися від карантину можливо на підставі двох негативних тестів на COVID-19, які проводяться виключно в Угорщині.

У пресслужбі підкреслили, що результати іноземних тестів не розглядаються.

Крім того, у пресслужбі додали, що в’їзд в Угорщину можливий лише через пункти пропуску “Тиса”, “Лужанка” та “Вілок”.

У посольстві також пояснили, що особи, які бажають транзитом перетнути територію Угорщини, не потребують отримання індивідуального дозволу при поверненні в Україну.

Індивідуальний дозвіл не потрібен також, якщо особа погоджується на проходження тесту на COVID-19 і не має ознак інфекції; якщо особа відповідає всім визначеним Кодексом Шенгенських кордонів вимогам: має біометричний паспорт, візу, медичну страховку, яка діє на території Європи та фінансове забезпечення); особа має документ, що підтверджує право на в’їз у країну призначення та, за необхідності, документи для в’їзду до інших транзитних країн.

“На українсько-угорському кордоні для транзиту можна використати виключно пункти пропуску “Тиса” та “Лужанка”, – додали у пресслужбі.

У пресслужбі додали, що зупинки у рамках гуманітарних коридорів мають відбуватися у мінімально необхідній для перетину території країни кількості. Час транзиту не може перевищувати 24 години. Контроль за дотриманням правил транзиту здійснюється поліцією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com