З затонулого танкера Delfi в Одесі знову стався витік палива, оголосили надзвичайну ситуацію

26.07.2020, 19:26
79547

Із затонулого біля берегів Одеси танкера Delfi знову стався витік нафтопродуктів у море, оголошено надзвичайну ситуацію місцевого рівня.

Читайте також: Зеленський провів телефонну розмову з Путіним

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, пише РБК-Україна.

За словами Мальованого, чергова спроба підняти затонулий танкер на кіль провалилась, натомість стався новий вилив нафтопродуктів, що спричинило забруднення близько 100 квадратних метрів поверхні води.

“Станом на вчора – 25 липня – було встановлено перевищення нормативів гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у 4,8 раза”, – заявив він.

Крім того, сьогодні в Одеській ОДА ухвалили рішення відмовити власнику судна у продовженні спроб підйому танкера та долучити до операції потужності Адміністрації морських портів України та ДСНС.

Нагадаємо, танкер Delfi затонув біля узбережжя Одеси минулого року, після того як його зірвало з якоря під час сильного шторму. Судно досі залишається лежати на хвилерізі, оскільки власник не може його прибрати.

Вчора провалилася чергова спроба підняти танкер Delfi на кіль, щоб прибрати його з одеського узбережжя; в одного з буксирів не витримав металевий трос.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com