За аналізом ДНК встановили особу ще одного невідомого загиблого бійця

13.09.2019, 20:11
41944

За аналізом ДНК встановили особу ще одного невідомого загиблого бійця, що був похований на військовому кладовищі Дніпра − це старший солдат Вадим Федорченко, який загинув у бою ще 9 лютого 2015 року. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування “Схід” ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Оновлені дані Генштабу: в боях за Іловайськ загинули 220 бійців

“До останнього часу доля Вадима Федорченка залишалася невідомою. Лише наприкінці серпня поточного року завдяки спільним діям військових, слідчих СБУ, Національної поліції України, судово−медичної експертизи МОЗ України, експертів Державного науково−дослідного експертно−криміналістичного центру МВС України за допомогою молекулярн−генетичного порівняльного аналізу було встановлено, що одне з тіл військовослужбовців, вивезених у березні 2015 року з району Дебальцевого, не ідентифікованих та похованих на Краснопільському кладовищі міста Дніпро, належить саме Вадиму Олександровичу Федорченко”, − йдеться в повідомленні.

Останки армійця сьогодні відправилися в рідне село Павлівка Близнюківського району Харківської області. Ексгумацію на Краснопільському кладовищі провели офіцери Цивільно-військове співробітництво – CIMIC Збройних Сил України.

“Ми перепоховаємо зараз четвертого з початку року військовослужбовця з числа тих, хто загинув у перші роки війни та особа якого вважалася невідомою”, − сказав офіцер відділу пошукової роботи Управління цивільно−військового співробітництва Збройних Сил України майор Володимир Біленко.

Читайте також: Тищенко осоромився перед журналістами, не змігши відповісти на питання про Іловайськ

Наразі зниклими без вісті вважаються ще 70 військовослужбовців ЗС України. Особу 24 встановлено за аналізом ДНК, але рідні результати експертизи не визнали…

Старшого солдата Вадима Федорченка поховають завтра о 10:00 в його рідному селі Павлівка Близнюківського району Харківської області.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com