За масштабною кібератакою на супутниковий інтернет в Україні стояла Росія – ЄС і Британія

11.05.2022, 07:32
119387

Цифрова атака на мережу Viasat KA-SAT наприкінці лютого відбулася якраз у той момент, коли російська бронетехніка вторглася в Україну. Ця кібератака мала значний вплив, викликавши невибіркові перебої у зв’язку між декількома державними органами, підприємствами та користувачами в Україні, а також торкнулася кількох держав-членів ЄС. Росія стояла за масованою кібератакою на супутникову інтернет-мережу в Україні, через що на початку війни було відключено тисячі модемів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяви представників Великобританії, ЄС і Канади

Цифрова атака на мережу Viasat KA-SAT наприкінці лютого відбулася якраз у той момент, коли російська бронетехніка вторглася в Україну. Ця кібератака мала значний вплив, викликавши невибіркові перебої у зв’язку між декількома державними органами, підприємствами та користувачами в Україні, а також торкнулася кількох держав-членів ЄС”, –  йдеться у заяві Ради ЄС.

У заяві британського МЗС цитується міністр закордонних справ Ліз Трасс, яка заявила, що кібератака була “навмисною атакою Росії проти України”.

У заяві з посиланням на британський Національний центр кібербезпеки (NCSC) йдеться про те, що основною метою російської атаки були українські військові, але вона також порушила роботу вітряних електростанцій та користувачів Інтернету в Центральній Європі.

У заяві МЗС йдеться про “нові дані розвідки Великобританії та США”, які припускають, що за кібератакою стоїть Росія.

Офіційні особи Канади заявили, що обмінюються даними про кіберзагрози з Україною та надають допомогу “в прагненні зміцнити захист цієї країни від неспровокованого та незаконного вторгнення Росії”.

Reuters зазначає, що Росія регулярно заперечує проведення кібероперацій. Кремль не відповів на запит щодо коментаря.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com