Забезпечення строковиків, курсантів, інструкторів: в Раді збираються переглянути зарплати військовим

12.05.2023, 12:02
140436

Робоча група із забезпечення строковиків, курсантів, інструкторів, які не отримують додаткових виплат зібралася 5 травня. Її учасники – парламентарі та представники військового блоку, працюють над підвищенням зарплат військовослужбовцям.

Читайте також: Російські підрозділи, які втекти з-під Бахмута, вже двічі зазнавали поразок – ISW

Про це в подкасті “Економічної Правди” розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань бюджету нардеп Володимир Цабаль.

“Ми зазначили перелік критичних питань, які дійсно треба вирішити”, – розповів депутат.

Які питання буде вирішувати робоча група

За словами Цабаля, умовно 20 тис. строковиків отримують від держави мінімальні кошти.

“До воєнного стану ти, принаймні, розумів, що ти через рік закінчиш службу. А зараз вони не одержують майже ніяких грошей, якісь мінімальні гроші”, – сказав депутат.

Також розглядається забезпечення курсантів. Там ситуація із зарплатнею є майже аналогічною, як і зі строковиками. Курсанти отримують за службу стипендії, які давно потребуються збільшення.

Щодо інструкторів, від яких залежить дуже багато.

“Оскільки вони на папері, а не на передовій, відповідно, вони доплату не одержують. Ні 30, ні 50, ні відповідно 100 тис.”, – пояснив Цабаль.

Також він розповів, що розгянуть питання збільшення заробітних плат у підрозділах, у яких не проводилась індексація.

Він додав, що завдання Верховної Ради – знайти на ці потреби кошти. Далі йде питання до військового командування: як ці кошти правильно розподілити.

“В залежності від того, скільки вдасться знайти коштів, тобто знайти внутрішні резерви за рахунок збільшення доходів від певних податків, чи за рахунок того, що ми зможемо, можливо, домовитись з нашими партнерами, що вони там частково нам зможуть дозволити збільшити борг… Вже в залежності від того, скільки коштів буде знайдено, таке має бути рішення”, – пояснив Цабаль.

Цабаль переконаний, що військовим потрібно суттєво збільшувати доплати, однак за градацією, щоб військові на передовій та в тилу отримували відповідно.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com