Забруднення повітря в Києві: у МОЗ повідомили результати

24.10.2019, 22:49
48759

У Міністерстві охорони здоров’я поставили крапку в питанні про забруднення атмосферного повітря в Києві. Про це йдеться 24 жовтня у пресслужбі відомства.

Читайте також: В Києві створили інтерактивну карту, де можна перевірити якість повітря

Повідомляється, що на зустрічі були представлені фактичні дані моніторингу атмосферного повітря.

″Зараз ситуація зі станом атмосферного повітря в Києві залишається у своїх звичних параметрах, збільшення концентрації забруднюючих речовин, за якими проводиться моніторинг, не зафіксовано. Однак осінні погодні умови можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин і негативно впливати на стан здоров’я населення″, – повідомили у пресслужбі.

За результатами зустрічі МОЗ планує:

Ініціювати зміни в міській інфраструктурі, будівництво об’їзних доріг для зменшення автомобільних викидів у житловій зоні. Оновити законодавство, що встановлює гранично допустимі концентрації для шкідливих речовин в атмосферному повітрі. Ініціювати проведення міжвідомчої зустрічі з Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища. Визначити контроль якості атмосферного повітря пріоритетним питанням в рамках соціально-гігієнічного моніторингу, який буде фінансуватися з державної бюджетної програми “Громадське здоров’я і заходи боротьби з епідеміями”.

Згідно з інформацією міністерства, уряд буде вирішувати проблему забруднення повітря комплексно у співпраці з місцевою владою та контролюючими органами.

″Буде налагоджено систему контролю небезпечних викидів. Ця інформація буде доступна для кожного і буде проводитися із залученням всіх зацікавлених сторін″, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com