“Забирайте його собі”: білоруські опозиціонери різко відреагували на заяву Шуфрича

5.09.2020, 11:51
83320

Білоруська опозиціонерка Вероніка Цепкало відреагувала на позицію депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Нестора Шуфрича, який відкрито підтримує політику Лукашенка.

Читайте також: Вступили в дію нові правила виїзду з України у Білорусь

Суперечка сталась в ефірі Свободи Савіка Шустера, коли Цепкало приєдналася до обговорень в студії онлайн.

“Збережіть цю стабільність, будьте мудрими. І ви досягли того, що влада вже готова відступати. Знайдіть ту межу, за якою ви знайдете стабільність і все-таки вирішите свої питання. Будьте дуже відповідальні”, – почав повчати Шуфрич.

Опозиціонерка відповіла різко. “Якщо ви так ратуєте за Лукашенка. Будь ласка, забирайте його собі в Україну. По-друге, наш народ зробив вибір: Лукашенко незаконно захопив владу у республіці”, – сказала вона. Політик зауважила, що вважає Лукашенка злочинцем.

“Конституційну реформу він обіцяв останні 8 років. Ми всі прекрасно розуміємо, як відбувається конституційна реформа у Білорусі. Це не відбувається відкрито, ніхто не радиться з народом. Він просто каже про якісь зміни. Ви повинні розуміти, що наразі це нелегітимний президент. Тому ми звертаємося і до Росії, і до України: якщо ви так цінуєте відносини з Лукашенком – забирайте його собі. Він у вас наведе порядок”, – зіронізувала вона.

Окремі члени “Опозиційної платформи – За життя” вже демонстрували свою прихильність до Лукашенка, статус президента якого не визнає ЄС, проте усіма силами підтримує Росія. Водночас інші політичні партії Ради висловили підтримку протестувальників.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com