Зафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами Китаю

2.02.2020, 15:15
61649

На Філіппінах підтвердили смерть чоловіка, зараженого новим коронавірусом 2019 nCoV. Це перший епізод загибелі від хвороби за межами Китаю. Повідомляє УНІАН з посиланням Reuters.

Читайте також: ВООЗ заявила, що посилки з Китаю безпечні та не можуть містити коронавірусу

44−річний чоловік помер від викликаної вірусом пневмонії. Загиблий побував в місті Ухань, де почався спалах епідемії. Всього на Філіппінах зафіксовано два випадки захворювання. Друга хвора − 38-річна супутниця загиблого.

Зазначається, що це перша смерть серед більш ніж 130 випадків захворювання коронавірусів за межами Китаю. Водночас, в Китаї кількість заражених перевищила 14 тисяч осіб. Від хвороби загинули 304 людини.

Число країн, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом, сягнуло 27.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса − 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавіруса триває від 2 до 12 діб. Всесвітня організація охорони здоров’я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв’язку з поширенням коронавіруса з Китаю.

Читайте також: Японські вчені ізолювали джерело коронавірусу і почали розробляти вакцину

Прем’єр−міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах коронавируса 2019 нCoV. За його словами, до ранку понеділка, 3 лютого, має бути чіткий план заходів Міністерства охорони здоров’я щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com