Загроза вторгнення в Україну: Росія звинуватила Захід у дезінформації

12.02.2022, 19:32
111292

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Захід, використовуючи авторитетні ЗМІ, навмисне нагнітає ситуацію навколо можливої загрози вторгнення в Україну і сіє в маси відверту дезінформацію. Саме тому, на думку зовнішньополітичного відомства, у міжнародної спільноти формується хибний образ Москви як ініціатора воєнних агресій.

Читайте також: Терористи “накрили вогнем” позиції ЗСУ

Відповідна заява опублікована на сайті МЗС РФ.

Західних журналістів, які друкують тривожні матеріали, російські дипломати дорікнули порушенням етичних та професійних стандартів, а також “виконанням політичного замовлення”, спрямованого на демонізацію Росії.

“ЗМІ всупереч стандартам чесної журналістики поширювали відверту дезінформацію, займалися маніпуляціями для того, щоб впровадити в громадську думку тезу про агресивні наміри Москви. При цьому ігнорувалися докладні та аргументовані роз’яснення російських офіційних осіб, зокрема багаторазові запевнення в дипломатичному врегулюванні кризи”, – вказано в повідомленні.

Як приклад були наведені найбільш “кричущі” заголовки про ймовірність ескалації, яка здатна загрожувати безпеці всієї Європи.

Читайте також: Російські танки під Ростовом “зупинила” багнюка (відео)

Колаж зроблений пресслужбою МЗС РФ.

“Ці публікації – докази того, що проти Москви ведеться скоординована інформаційна атака, націлена на підрив та дискредитацію справедливих вимог Росії щодо забезпечення гарантій безпеки, а також виправдання західних геополітичних устремлінь та військового освоєння території України”, – резюмували у пресслужбі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com