Загибель під скульптурою: як керівництво парку прокоментувало трагедію в Запоріжжі (оновлено)

10.03.2020, 09:31
65976

У Запоріжжі у парку відпочинку на 8-річну дівчинку впала дерев’яна скульптура вагою майже 150 кілограмів.  Потерпілу з численними переломами та черепно-мозковою травмою доправили до реанімації. Медики майже добу боролись за її життя, проте вранці дівчинка померла, так і не опритомнівши.

Читайте також: У Карпатах трагічно загинув молодий чоловік

Як повідомляє ТСН, граючись, мала намагалася залізти на дерев’яного  ведмедя – разом вони рухнули на землю. Дитину доправили до реанімації. Проте травми виявились несумісними з життям.

“Відкрита черепно-мозкова травма, поєднана травма тулуба та кінцівок. Достатньо тяжкі травми”, – розповів керівник оперативно-диспетчерського управління центру екстреної медичної допомоги Владислав Долинний.

Майданчик дерев’яних скульптур у центральному парку створювали сім років тому митці з усієї України. Маша та Ведмідь – саме ця скульптурна композиція вагою майже півтори сотні кілограмів завалилась на дитину. Зараз на майданчику порожньо – після трагічного випадку керівництво парку за кілька  годин демонтувало всі скульптури.

Керівництво парку запевняє – попри попереджувальні написи, малеча постійно видиралась на скульптури. Батьки підтверджують – діти справді дуже любили гуляти поміж знайомих персонажів.

“Так! Ми раніше теж фотографувалися, принаймні минулого року точно – стояв, ведмідь стояв”, – кажуть місцеві, а також запевняють, що фігури не були прикріплені і молодь постійно їх переставляла.

Натомість у парку твердять – всі фігури були закріплені. Ведмідь, що розчавив дитину, мовляв, почав гойдатись кілька днів тому, й працівники  демонтували композицію. Поклали поруч із майданчиком, щоб згодом вивезти на склад, але  не встигли. Припускають , хтось з відпочивальників вирішив повернути скульптуру на місце.

Читайте також: В Італії трагічно померла українка

Те, що сталося, керівництво Дубовки вважає “трагічним збігом обставин” та “нещасним випадком”.

“У нас є відео за всі ці дні, і там видно, що якась група з 5-6 чоловік цю статую поставила грубо кажучи на попа. Дві дівчинки побігли, одна стрибнула на дерево, а друга полізла по цій статуї”, – каже директор КП “Дубовий Гай” Олег Комаренко.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості та за статтею “убивство”. Скульптурну композицію як речовий доказ забрали у відділок. Як з’ясувалось, жодна із важких фігур навіть не перебувала на балансі парку  і хто мав відповідати за їх стан ще треба з’ясовувати.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com