Загибель помічника Залужного: спливли скандальні подробиці

10.11.2023, 10:30
149555

Трагічна історія загибелі помічника головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного отримала продовження. Полковнику ЗСУ, який подарував майору Частякову гранати, повідомили про підозру.

Читайте також: Зеленський розповів про втрати ЗСУ і назвав єдиний спосіб закінчення війни

Подробиці розповів журналіст Артем Зябкін, пише ТСН.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з апарату помічників Залужного. Хоча ім’я підозрюваного не називають, схоже, це полковник Тімченко. Саме він, як стверджують ЗМІ, подарував Частякову небезпечний презент до дня народження: шість бойових гранат західного зразка та пляшку спиртного. Такі самі гранати знайшли у Тімченка в кабінеті.

Встановлено, що офіцер придбав без відповідного на це дозволу вісім ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM51A2 та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість із них до подарункового дерев’яного ящика і поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

“Зауважу, що офіцера звинувачують не у вбивстві, а в нелегальному збуті зброї. Тімченко не мав дозволу на зберігання гранат. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі”, – каже журналіст.

Водночас сталі відомі й нові факти про гранати, які подарували Частякову. Вони німецькі, на озброєнні в ЗСУ не так давно, тож майор міг ніколи їх до того не бачити. Це підтверджує, що він міг сприйняти вибухівку за муляж. Військовий експерт Сергій Флеш знайшов одну з таких на фронті і детально розповів про цю гранату.

“Нагадаю, що трагічна загибель помічника Залужного, майора ЗСУ Геннадія Частякова трапилася просто в його будинку. 7 листопада у нього був день народження. Близько 17:00 у родинному колі той почав розбирати подарунки. В одному з них були ці гранати. За інформацією ЗМІ, їх йому подарував колега з апарату помічників головкома, завчасно попередивши, що там вибухівка”, – зауважив журналіст.

“Тімченко вже дав свідчення, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши до дерев’яної коробки пляшку віскі Black Label і шість гранат. Це підтвердили і троє свідків, у присутності яких полковник вручав подарунок. Навіть сказав Частякову: “Тебе здивувати важко – тому дарую бойові гранати і пляшку гарного віскі”. Вочевидь, Частяков сприйняв це за жарт. Бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми”.

Першим на загибель побратима відреагував Залужний. Детальніше ж про саму ситуацію того ж дня розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Спершу боєприпас до рук узяв син і почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух. В помешканні поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

В якому стані син Частякова – невідомо. За інформацією ЗМІ, внаслідок вибуху він отримав тяжкі травми обличчя і був госпіталізований.

Породила ця трагічна історія і купу інформаційного бруду. Користувачі почали розганяти чутки про нібито замах. Проте правоохоронці кваліфікують справу як нещасний випадок.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com