Західні добровольці гинуть, бо чекали легкої відпустки – Вusiness Insider про війну в Україні

24.05.2024, 10:33
159173

Західні добровольці, які приєдналися до захисту Україні, були вбиті, у деяких випадках, тому що припускали, що боротьба буде легкою.

Читайте також: Які зміни очікуються з бронюванням працівників: у Мінекономіки розповіли деталі

Про це розповів американському виданню Business Insider ветеран США, який воював в Україні.

За його словами, багато іноземних ветеранів, які приїхали в Україну, щоб воювати проти російського вторгнення, раніше звикли воювати з перевагою в авіації та артилерії.

Їм було важко адаптуватися до українських умов, де росіяни часто переважали чисельністю та зброєю.

“Багато людей із Заходу, які приїжджають в Україну, хочуть бути героями. Я постійно бачив хлопців, які їздили в Україну, і вони ставляться до цього майже як до відпустки, і насправді не очікують смерті”, – каже ветеран армії США, який також воював в Україні як доброволець.

Він сказав, що мав такий самий менталітет, коли вперше почав воювати за нашу державу. Але потім змінив свою думку.

Ветеран почав воювати, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії в лютому 2022 року, і покинув Україну в грудні минулого року. Він воював у найбільш смертоносних районах, таких як Бахмут, а також служив бойовим санітаром свого підрозділу, допомагаючи пораненим товаришам.

Він сказав, що раніше воював в Іраку як контрактник після того, як залишив армію США. За його словами, в Україні набагато ризикованіше і важче, ніж там, де він воював раніше.

За словами ексдобровольця, в Україні важче знайти місця для безпеки. У нас використовуються більше безпілотників, ніж у будь-якому конфлікті в історії, а артилерія та зброя далекої дії використовуються постійно.

“Ннавіть якщо ти за довбані милі від лінію фронту, у тебе все одно може влучити довбана ракета. Це не схоже на конфлікти на Близькому Сході, де, якщо ти на базі, ти – у відносній безпеці” – розповідає про свої враження американець.

Те саме порівняння зробилиу у розмові з Business Insider інші ветерани США, що воювали в Україні, які описали нашу війну як більш інтенсивну.

Один із них, який використовує позивний “Джекі” та який воював в Афганістані та Іраку, раніше розповідав BI, що бойові дії в місті Бахмут не пропонують місця для зупинки та відпочинку, на відміну від інших конфліктів.

Обидва добровольці порівняли війну в Україні з Першою світовою війною, де окопи та невблаганна артилерія виділяються як визначальні елементи конфлікту.

“(На війні в Україні. – Ред.) Ви повинні бути готові перевчити все, чого вас навчали, і це, я думаю, є однією з причин, чому деякі українські солдати так добре справляються там, тому що вони не мають жодної бази, де б навчалися раніше. Тим часом, багато західних військових вже мають чітке уявлення про те, як все має бути, а в Україні це все не так”, – розмірковує ексдоброволець.

У виданні нагадали, що західна тактика була поставлена ​​під сумнів у цій війні, а українські солдати та деякі експерти стверджують, що підготовка українських солдатів у стилі НАТО не підходить для цієї війни.

Своєю чергою, західні військові, які навчають українців, визнають, що скоріше самі навчаються в українських солдатів, які мають реальний досвід боротьби з російською армією.

ВІ немає доведених даних про те, скільки іноземних добровольців прибуло в Україну чи було тут убито.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com