Замість “Укроборонпрому” створять окремий державний орган

28.04.2019, 19:46
22880

Замість держконцерну “Укроборонпром” буде створено інший орган з розширеними повноваженнями.

Читайте також: У Раді з’явився законопроект про ліквідацію “Укроборонпрому”

Про це заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявив в ефірі 5-го каналу, повідомили УНІАН у прес-службі РНБО.

За його словами, ухвалення законопроекту щодо реформування ДК “Укроборонпром” сприятиме зменшенню корупційних ризиків у сфері ОПК.

Кривонос нагадав, що нещодавно відбулося засідання круглого столу під головуванням секретаря РНБО Олександра Турчинова за участю народних депутатів і фахівців з оборонного сектору, під час якого було обговорено законопроект, що передбачає позбавлення “Укроборонпрому” невластивих йому функцій державного управління.

Кривонос нагадав, що “Укроборонпром” був створений за ініціативи екс-президента Віктора Януковича “для простішого контролю за всіма фінансовими потоками, що йшли через підприємства ОПК”.

Тому, за словами заступника секретаря РНБО, мета внесеного на розгляд парламенту законопроекту – “знищення старої системи управління в “Укроборонпромі”, водночас, самі підприємства, які здатні ефективно та прозоро працювати, – залишаться.

За його словами, натомість буде створено окремий державний орган з розширеними повноваженнями, якому будуть підпорядковані підприємства-учасники концерну.

“Відповідно до нового законопроекту, буде ліквідовано дуже велику кількість існуючих фірм-“прокладок”, – підкреслив заступник секретаря РНБО, додавши, що законопроект передбачає також підвищення рівня прозорості державного оборонного замовлення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com