Замість зони відпочинку в найбільш забудованому мікрорайоні Луцька зводять чергову багатоповерхівку

18.04.2020, 15:17
69940

Ще в радянські часи в цьому мікрорайоні м. Луцька був цивільний аеропорт, з одного боку річки Сапалаївки розташовувалися хати приватної забудови, а з іншого – Будівельно-монтажне управління Облспоживспілки та людські городи. Та час не стоїть на місці. І в останній клаптик землі вже в’їлася масивна залізобетонна конструкція, котра підступила до самісінького русла, пише Волинська газета.

Читайте також: В Житомирській області горить понад 2 тисячі гектарів лісу

Отож, йдеться про луцький мікрорайон неподалік нинішніх вул. Ветеранів і Чорновола. Від моменту початку та завершення розбудови 33-го кварталу БМУ Облспоживспілки переселили на Вишків, натомість збудувавши корпус обласного державного архіву. Аеропорт відправили в с. Крупу Луцького р-ну…

Потім, у 1985 р., створили Парк імені 900-річчя Луцька, але від пр-ту Відродження до вул. Карпенка-Карого він охопив зелені насадження своїм заповідним статусом лише частково, бо згодом, через маніпуляції чиновників із міськради, втратив значну їхню частину в кутку між уже згадуваною вул. Карпенка-Карого та вул. Чорновола.

Далі настав час виникнення ресторанно-готельного комплексі “Срібні лелеки”, і, врешті-решт, незайманим від забудови залишився лише невеличкий клаптик землі. Як ця невелика ділянка на березі річки Сапалаївки, що неподалік льодового палацу “Снігова королева”, спочатку чудом уціліла від забудови, а потім також здалася на милість сильнішого?

Читайте також: “Навіщо нам так ризикувати… Зараз це як кров для організму”: Зеленський про транш МВФ

Як виявилося, її вже давно продали, а потім – погодили проєкт забудови багатоповерхівкою. І все б нічого, якби в процесі реалізації Наполеонівських планів ця велетенська споруда не почала наступати не тільки не берег річки, але й на саме русло! Натомість, невеличкий пішохідний місток, один із багатьох, який мав намір облагородити вже покійний Луцький міський голова Микола Романюк, тулиться біля паркану і не знає: чи знесуть його неситі забудовники, чи залишать, щоб люди з цієї густонаселеної частини міста могли дістатися в явніший мікрорайон?

Словом, навіть фото свідчить, що в цій історії пора шукати і законність, і справедливість.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com