Замкнуте коло: як головне надбання Порошенка НАБУ за хабар сприяло розкраданню коштів армії

12.03.2019, 21:48
16125

Президент Петро Порошенко був ініціатором створення в Україні НАБУ – інституції, яка б боролась з корупцією в країні. Та як виявилось, новостворений орган сам став частиною незаконних оборудок з грошима та за хабар лобіював діяльність оточення “Гаранта”, яке розікрало кошти армії.

Читайте також: Піар-менеджер Гладковького: “Нам високо підняли акторську планку”

Як виявило розслідування програми “Наші гроші”, гордість Петра Порошенка – Національне антикорупційне бюро – не те що не розслідувало злочинну схему бізнес-партнера президента Гладковського в розкраданні “Укроборонпрому”, а навіть сприяло її роботі.

За даними журналістів програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, основні виконавці схеми з розкрадання оборонного бюджету держави Віталій Жуков та Андрій Рогоза неодноразово давали детективам НАБУ солідні хабарі, аби їхню фірму “Оптимумспецдеталь” не чіпали, передає “Під прицілом“.

У НАБУ вже у 2017 році знали про підозрілі схеми “Оптими”. Фірма навіть потрапила до офіційного списку фіктивних, що автоматично перекреслювало її успішну роботу у майбутньому. Список був розісланий усім оборонним заводам країни. Коли ж Жуков про це дізнався, то наказав Рогозі миттєво вирішити це питання.

Для того, аби викреслити “Оптиму” з “чорного списку”, необхідно було написати ще один лист з так званою деталізацією, з підписом першого заступника голови НАБУ Гізо Углави.

Замість того, щоб почати боротись з підставною фірмою і вийти на організаторів схеми з розкрадання “оборонки”, у Антикорупційному бюро вирішили взяти хабар і викреслити ТОВ “Оптимумспецдеталь” з переліку ненадійних. Зокрема, Рогоза вирішував це питання з детективом НАБУ Дмитром Литвиненком.

Тут з’являється і новий персонаж “Женя”, який виявився Євгеном Шевченком – на ділі агентом НАБУ, який в інтерв’ю журналістам визнав, що працював з Жуковим і Рогозою.

Отже, маємо ситуацію, коли орган, покликаний боротись з корупцією, став частиною її механізму. Петро Порошенко, який так хвалився НАБУ, а на ділі виявився співучасником розкрадання армії в час війни, абсолютно втратив авторитет і підтримку як у свого електорату, так у західних партнерів. Вкотре підтвердилась теза, що закон в Україні неписаний для високопосадовців і їхніх друзів та бізнес-партнерів. НАБУ доєдналось до заробітку на крові і смертях сотень українців, які поклали своє життя за Батьківщину і на тих, хто продовжує боронити Україну від агресора, щоденно ризикуючи більше ніколи не повернутись додому.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com