Замки та палаци для українських біженців: які королівські родини та зірки пропонують своє житло для розселення

26.03.2022, 12:40
115686

Королівські родини з усієї Європи масово пропонують свої замки для розселення жінок та дітей, які змушені були полишити домівки через російське вторгнення.

Читайте також: Депутат московської думи запропонував «денацифікувати» ще 6 країн

Хто ще зі світових знаменитостей вирішив відчинити двері власних осель та пропонує свою допомогу для українців, пише ТСН.

Величезний палацовий комплекс Нідерландів Хет Ло, датований 17 століттям. Всередині – рідкісні гобелени, позолота картини та меблі. Довкола – розкішний парк. Раніше там ходили лише туристи, а тепер житимуть українські біженці.

Віддати свій мисливський будиночок із цього палацового комплексу на потреби переселенців особиста ініціатива короля Нідерландів Віллема-Александра. Вже в середині квітня у замку планують розмістити від 6 до 8 українських родин.

Не палаци, зате дві квартири на потреби сімей з України планують віддати і бельгійський король Філіп та королева Матильда. Ці помешкання монарший благодійний фонд готував для проживання місцевих сімей із низькими доходами. Але, вирішили – українцям нині потрібніше.

Місце для поселення наших біженців шукає і королівська родина Британії. Журналісти пишуть – найймовірніше для цього оберуть маєток Демфрі у Шотландії. Від початку масштабного вторгнення Росії до України жоден  з членів британської королівської родини не лишився осторонь української біди. Хоча зазвичай монарші особи оминають будь-які політичні дискусії.

Як заявив принц Чарльз: “Це напад на демократію, на відкрите суспільство, на саму свободу. Ми бачимо, що ці  цінності атакують сьогодні в Україні у найбезсоромніший спосіб. Ми солідарні з усіма, хто чинить опір жорстокій агресії.»

Члени королівської родини вже відвідали українську церкву та центр для біженців, а сама Єлизавета Друга зробила пожертву до гуманітарного фонду, який допомагає українцям. Про яку суму йдеться Букінгемський палац не розголошує, лише кажуть, що пожертва дуже щедра.

Від монархів не відстають і британські знаменитості. Відкрити двері своєї оселі українським біженцям пообіцяв актор Бенедикт Камбербетч.

“Кожний має зробити стільки, скільки може. Вже сьогодні з’явилася новина про рекордну кількість людей, які зголосилися прийняти біженців у своїх домівках.  Я сподіваюся, що сам стану частиною цієї ініціативи.”

А колишній британський прем’єр Девід Кемерон особисто сів за кермо  вантажівки і привіз  гуманітарку  до Польщі.

Тим часом за океаном для українців відкриває двері і Голівуд. 75-річна американська співачка Шер заявила – хоче подбати про когось із наших.

“Я би хотіла прихистити українські сім’ї в моєму домі. Вони будуть у безпеці, про них дбатимуть. Багатьом людям на моєму місці треба проявляти ініціативу. Якби я була самотня або з дітьми, якби ми були травмовані, я сподівалася би, що хтось такий як я подбає про нас.

Єдине, що досі лишається під питанням – кому саме з українських біженців пощастить пожити у світових знаменитостей.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com