“Замполіт сказав, що розстріляє і їх вважатимуть зниклими безвісти: “мобіків” РФ, які відмовилися йти на штурм, запроторили до підвалу

7.11.2022, 22:32
130512

На Донеччині запроторили до підвалу мобілізованих РФ, які відмовилися штурмувати позиції ЗСУ. Їх утримують на території селища Завітне Бажання.

Читайте також: У тимчасово окупованому Херсоні припинили мовлення російські телеканали

Про це повідомляє The Insider.

Як повідомили дружини і матерів російських вояків, мінімум 8 з щойно мобілізованих насильно утримуваних військових до мобілізації працювали в АТ “Гірничо-металургійний комплекс “Дальполіметал” у місті Дальнегорськ, Приморського краю. Вони мали бронь від призову до армії, але їх таки мобілізували. Спочатку їх відправили на навчальний полігон, а потім без спецпідготовки кинули на “нуль” в Україні.

Там понад два десятки з бійців ЗС РФ написали рапорти  про відмову брати участь у штурмі.

За словами родичів військових, їх утримують у підвалі, не годують, не дають помитися та нічого не пояснюють. “Відмовників” називають зрадниками та погрожують розстріляти.

За інформацією родичів, до кінця жовтня мобілізовані перебували за 40 кілометрів від окупованого Маріуполя, у лісосмузі будували бліндажі, у бойових діях не брали участі, здавши військове спорядження. Звідти тих, хто відмовився воювати, відвезли до підвалу в село Завітне Бажання.

Одна з дружин мобілізованих Олена Кашина розповіла що її чоловік ніколи не служив, а по прибуттю до України  ніс вахту в окопі. За два дні він зателефонував і розповів, що не хоче вбивати людей, “заплющить очі та вуха” і чекатиме на розстріл, який пообіцяв замполіт роти, коли кілька мобілізованих заявили, що відмовляться воювати.

“Перед написанням рапорту замполіт 5-ї роти сказав, що якщо вони щось пишуть, то їх розстріляють, закинуть у спільну яму, а родичам напишуть, що вони зникли безвісти. Мій чоловік дзвонив і сказав: “Льон, мене сьогодні наші можуть розстріляти”, – переказала слова чоловіка Кашина.

Але рапортам мобілізованих не дали ходу, стверджує вона. За її словами, 6 відмовників залишили у таборі готувати їжу військовим, ще вісьмох відвезли до підвалу.

Раніше військовослужбовці зі 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту Росії поскаржилися губернатору, що під селом Павлівка на Донеччині зазнали великих втрат, а мобілізовані з Воронезької області заявили, що командування кинуло їх на передову без підготовки, в результаті чого з 500 людей вижили 40 осіб.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com