Запалили свічку: у поліції розповіли, через що стався вибух у лікарні на Прикарпатті

29.12.2021, 15:00
108331

Після смерті ковідного пацієнта співробітник лікарні запалив свічку, після чого сталося непередбачуване

Правоохоронці оприлюднили попередні результати розслідування вибуху та пожежі в Косівській лікарні Івано-Франківської області, де у вогні загинуло троє пацієнтів реанімації ковідного відділення та ще троє людей постраждали.

За інформацією МВС України, трагедія сталася через людський фактор — зневагу до правил безпеки. Правоохоронці кажуть, що у реанімаційному відділенні повітря було перенасичене киснем, оскільки одночасно працювало 5 концентраторів. Цей фактор не врахував один із співробітників лікарні, який після смерті пацієнта від коронавірусу того вечора запалив у відділенні заупокійну свічку. Копи вважають, що через контакт відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям у палаті миттєво сталися вибух і пожежа: загорілося обладнання, тканина та інші предмети.

Читайте також: НБУ вводить в обіг незвичайні монети у формі ромба

На момент виходу новини розслідування ще триває, а у лікарнях борються за життя трьох пацієнтів, які постраждали від інфікування вірусом та вогню.

Нагадаємо, що трагедія сталася увечері 28 грудня. “Телеграф” публікував відео, на якому видно наслідки стихії: згорілі палати та вибите скло. За словами очевидця, один із лікарів отримав опіки дихальних шляхів, але, незважаючи на це, зумів винести свого пацієнта на свіже повітря.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com