Запасів пшениці на Землі залишилося на 10 тижнів – експертка при ООН

26.05.2022, 10:31
120510

У світі залишилося запасів пшениці на складах близько на 10 тижнів через війну в Україні і через те, що Індія останніми тижнями заборонила експорт пшениці.

Читайте також: Білорусь постачає зброю Росії – прем’єр РБ

Про це заявила експертка з питань продовольчої безпеки, генеральна директорка сільськогосподарської аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер під час засідання Ради Безпеки ООН, передає УНІАН.

Війна Росії проти України, за її словами, підкинула хмизу цій проблемі.

“Я хочу почати з того, що прямо скажу, що російсько-українська війна не стала причиною кризи продовольчої безпеки. Це просто підкинуло хмизу у вогонь, який давно тлів. Криза, яку ми виявили задовго до пандемії COVID-19, засвідчила крихкість наших ланцюжків поставок”, – сказала Менкер.

Вона додала, що “навіть якщо війна закінчиться завтра, наша проблема продовольчої безпеки не зникне найближчим часом без узгоджених дій”.

400 мільйонів людей у всьому світі опинилися у зоні “продовольчих ризиків”.

“Сьогоднішні умови гірші, ніж у 2007 і 2008 роках. Важливо відзначити, що наразі спостерігається найнижчий рівень запасів зерна, який коли-небудь бачив світ, в той час як доступ до добрив сильно обмежений, а посуха в регіонах, де вирощують пшеницю, є найбільш екстремальною за останні 20 років. Аналогічні проблеми з запасами також стосуються кукурудзи та інших зернових”, – зазначила Менкер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com