Заподіяв збитків на понад 36 млн гривень: ексголову Харківського авіаційного заводу судитимуть

19.12.2023, 10:02
151539

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування за підозрою колишньому керівниковы Харківського державного авіаційного виробничого підприємства у заподіянні заводу збитків у розмірі на понад 36 мільйонів гривень.

Читайте також: Залужний прокоментував мобілізацію в Україні та запропонував зміни

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

Слідство встановило, що ексочільник заводу забезпечив переведення держпідприємством 553,24 тисячі євро та понад 1,93 мільйона доларів компанії свого знайомого з Німеччини. Гроші сплатили за нібито агентські послуги під час реалізації за кордон товарів військового призначення, вироблених на потужностях Харківського авіаційного заводу. Втім, жодні з цих послуг не надавалися.

Також підозрюваний у змові зі згаданим знайомим підписав контракт із підконтрольною йому іноземною компанією на постачання заводу двох авіаційних систем та забезпечив переведення держпідприємством 472 тисяч доларів передоплати. Ці кошти спільники згодом привласнили.

Тим часом Вищий антикорупційний суд (ВАКС) підозрює суддю Київського апеляційного суду Юрія Сливу в отриманні неправомірної вигоди. Проте Слива намагається виправдатися за хабар і розповідає версію, що він “випадково” виявив долари у своїй кишені і взагалі нічого про гроші не знав.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com