Запорізька АЕС замінована за периметром та всередині: в МАГАТЕ повідомили, що зі ставком

22.06.2023, 19:03
142638

У МАГАТЕ заявили, що Запорізька АЕС замінована за периметром та подекуди всередині, однак мінування ставка-охолоджувача станції там не підтвердили.

Читайте також: Україна отримає від Світового Банку $ 500 млн: на що витратять кошти

Про це повідомила пресслужба агентства 21 червня.

Там зазначили, що під час візиту на ЗАЕС гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Ґроссі “включно зі ставком-охолоджувачем, мін на місці виявлено не було”.

“Однак МАГАТЕ відомо про попереднє розміщення мін за межами периметра заводу, про що агентство повідомляло раніше, а також у певних місцях усередині, які, як пояснив персонал “служби безпеки” (керується окупантами – ред.), були з оборонною метою”, – йдеться в заяві агентства.

Як пояснив Ґроссі, хоча наявність будь-якої вибухівки на станції не відповідає стандартам безпеки, основні функції безпеки об’єкта “не зазнають істотного впливу”. Він додав, що фахівці продовжують стежити з “великою увагою” за цією проблемою.

Очільник МАГАТЕ також наголосив, що ситуація з ядерною безпекою та захищеністю на ЗАЕС надзвичайно крихка. Втрата Каховського водосховища стала катастрофою для регіону в цілому і додала серйозних труднощів для атомної електростанції.

“Тепер, як ніколи, всі сторони повинні повністю дотримуватися основних принципів МАГАТЕ, спрямованих на запобігання ядерній аварії”, – закликав Ґроссі та пообіцяв активізувати зусилля у допомозі забезпечити ядерну безпеку та захист.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com