Zara, ASOS і H & M: світові бренди швидкої моди забруднюють річки

22.08.2021, 10:00
99243

Текстильна промисловість забруднює водні артерії Африки.

Близько 50 брендів «швидкої моди» шиють одяг в Африці. Серед них Zara, ASOS і H & M. Текстильна промисловість забруднює водні артерії континенту. До таких висновків прийшли дослідники з Water Witness International (WWI), пише Reuters.

Наприклад, річки королівства Лесото фарбуються в блакитний колір через виробництва джинсів. У зразках води з річки Мсімбазі, взятих в танзанійському Дар-ес-Саламі, рівень pH досяг показника 12 – як в відбілювач.

Бренди воліють працювати з африканськими підрядниками, тому що країни континенту пропонують податкові пільги при наявності дешевої робочої сили.

Катріна Чарльз, експерт з безпеки та якості води з Оксфордського університету, вважає, що текстильна промисловість сприяє зростанню африканської економіки і створює робочі місця. Але якщо не забезпечені боротьба з забрудненням та адекватні умови праці для місцевих – користь нівелюється.

«Глобальні бренди можуть впроваджувати ефективні методи роботи, але до сих пір їх присутність в Африці мало чим допомогло в боротьбі з масовим забрудненням та накопиченням води на підприємствах-підрядників або навіть в забезпеченні персоналу фабрики якісною питною водою та належними санітарними умовами», – заявив директор WWI Нік Хепуорт.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com