“Зараз Україна програє стратегічно”: комбат ЗСУ про рожеві окуляри суспільства і недооцінювання ворога

31.10.2023, 07:32
148986

Комбат третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Дмитро Кухарчук вважає, що станом на сьогодні стратегічно Україна програє війну через розслаблення і неадекватне сприйняття ситуації суспільством.

Читайте також: Шойгу пригрозив зіткненням ядерних держав

Про це він заявив в інтерв’ю українській журналістці Яніні Соколовій.

Комбат нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення вся країна прокинулася і була готова захищатися від ворога.

На думку Кухарчука, ситуація кардинально змінилася після Київської кампанії і вигнання окупантів з-під столиці.

“Одразу після цього я помітив, що у ЗМІ масово почали з’являтися тези, що ми воюємо з бомжами, що російська армія воювати не вміє, що перемога буде через тиждень-два, максимум місяць. Що спочатку навесні, потім влітку, потім восени, потім взимку, не уточнюючи, коли саме взимку, ми зайдемо до Криму. Що війна в принципі переможна.

Таким чином люди були покладені в теплу ванну. Причини цього я не знаю. У нас стався злом бачення реальності. Складається враження, що всі одягли якісь окуляри. А в Росії переломний момент не відбувся. Вони почали розуміти, що війна не дасться їм просто, зрозуміли, що воювати доведеться довго”, – вважає Кухарчук.

Він наголосив, що не вірить, що ми воюємо з “дегенератами”, бо якби Україна справді воювала з “дегенератами”, то вже давно перемогла їх.

За словами комбата, головна різниця полягає у тому, що в Україні – демократичне суспільство. А Росії наплювати на думку своїх громадян. Тому росіян ніхто не питає, хочуть вони воювати чи ні.

“Тому вони з кожним днем стають сильнішими, а ми програємо. У них ці процеси відбуваються, у них готовність суспільства набагато вища, ніж готовність нашого суспільства. І коли вони говорять про ядерну бомбу, війну всіх на всіх, мені чомусь здається, що вони готові до цих процесів”, – додав Кухарчук.

Він наголосив, що воювати мають усі українці, або принаймні бути готовими до цього.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com