Заразніші від “Омікрона”: у ВООЗ попереджають про виникнення нових мутацій COVID-19

24.01.2022, 13:31
109872

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, штам “Омікрон” не буде останнім варіантом коронавірусної хвороби і можливість появи в майбутньому нових мутацій COVID-19, що викликають заклопотаність, цілком реальна.

Читайте також: Минулої доби в Україні виявили майже 13 тисяч хворих на коронавірус

Про це повідомила експерт ВООЗ Марія Ван Керхове в програма “Наука за п’ять хвилин”.

“Нам важливо скоротити передачу “Омікрона” з ряду причин. По-перше, ми хочемо запобігти зараженню людей, тому що існує ризик розвитку важкої хвороби. Є способи, якими ми можемо запобігти цьому, але люди все ще схильні до ризику розвитку хвороби”, – зазначила вона.

У ВООЗ переконують, що при наявності супутніх захворювань, в літньому віці і при відсутності вакцинації може розвинутися важка форма захворювання.

“Друга причина полягає в тому, що ми не до кінця розуміємо вплив пост-COVID-стану або тривалого COVID-19. Таким чином, у людей, інфікованих цим вірусом, є ризик розвитку довгострокових наслідків, які ми називаємо пост-COVID-станом”, – зазначила Ван Керхове.

Крім того, за даними ВООЗ, сплеск захворювань “Омікроном” значно обтяжує системи охорони здоров’я, а також інші пов’язані служби.

“І, нарешті, чим більше циркулює цей вірус, тим більше у нього можливостей змінитися. “Омікрон” не буде останнім варіантом коронавірусу і можливість появи в майбутньому варіантів, що викликають заклопотаність, цілком реальна”, – попереджають в організації.

Крім того, експерти не розуміють, якими можуть бути властивості нових варіантів.

“Звичайно, вони будуть більш заразними, тому що їм потрібно буде перевершити варіанти, які циркулюють в даний час. Вони можуть стати більш-менш серйозними, але вони також можуть мати властивості ухилення від імунітету. Ми хочемо знизити ризик появи варіантів, що викликають заклопотаність, в майбутньому”, – зазначила Ван Керхове.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com