Зарплати військових: як зміняться виплати від 1 травня

23.04.2024, 16:03
157780

Зарплати військовим Збройних сил України у травні 2024 року не зміняться. Проте бійцям, які перебувають на передовій 30 днів, від 1 квітня впровадили додаткову доплату в розмірі 70 тисяч гривень.

Читайте також: Україна “гарячково” окопується перед новим наступом РФ: аналіз NYT

Про це пише OBOZ.UA.

“На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як розповіли у Сухопутних військах ЗСУ, розмір грошових виплат командира бригади Сухопутних військ становить 50 173 грн (без додаткової винагороди), розмір зарплати стрільця – 20 586 грн (без додаткової винагороди).

Стрілець у Сухопутних військах отримував минулого року у тилу трохи більше 40 тис. гривень, а якщо безпосередньо був залучений до бойових дій – 113 тис. гривень.

Зарплата військового складається з грошового забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, та грошової винагороди, яку встановлено за ініціативи президента на період воєнного стану.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com