Засуха в Криму: прогнози британської розвідки

11.06.2023, 16:32
142026

Британська розвідки спрогнозувала, як Росія протистоятиме дефіциту прісної води, який сама ж спровокувала знищенням Каховської ГЕС, що живила Північно-Кримский канал (ПКК). Нагадаємо, що раніше про засуху каналу проговорився “голова” адміністрації Криму Аксьонов.

Читайте також: Київ виділить із бюджету 100 млн грн грошової допомоги постраждалій Херсонщині – Кличко

В Міноборони Британії стверджують, що своїм екоцидом в ніч на 6 червня окупанти, вірогідно, серйозно порушили функціонування каналу, що слугував головним джерелом постачання питної води на півострів.

“ПКК бере воду з Каховського водосховища для водозабору, що знаходиться вище дна водосховища. Ймовірно, до 09 червня 2023 року рівень води у водосховищі впав нижче рівня входу, й незабаром вода перестане надходити до Криму”, – каже розвідка.

Це призведе до дефіциту прісної води на півдні Херсонської області та півночі Криму. На тлі цього Росія, ймовірно, спробує уникнути кризи бурінням нових свердловин, а також шляхом нормування води та збільшення постачання бутильованої рідини з материкової території РФ, стверджує розвідка.

Разом з тим на підтоплених територіях півдня України (на територіях, які тимчасово контролює РФ включно) виникла санітарна криза через обмежений доступ до безпечної для вживання води та ризик інфекцій, який існує через викид небезпечних речовин після підриву Каховського водосховища.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com