Затори, немає місця, їжі, туалетів: вивезені жителі Донбасу скаржаться на умови в Росії

19.02.2022, 18:32
111791

Жителі окупованих територій Донецької області, яких від 18 лютого вивозять до Росії, розповіли, що на кордоні з РФ у Ростовській області утворилися величезні затори з автомобілів.

Читайте також: Окупанти на Донбасі відкрили вогонь по своїх же

Про це повідомляє видання Znak.

Ті, хто все ж перетнув кордон, не знають, що робити далі, адже вже закінчилися місця у пунктах тимчасового перебування, немає їжі, туалетів та зв’язку з рідними.

За інформацією видання, 18-19 лютого близько 30 автобусів з окупованих територій Донбасу прибули у селище Червоний десант, де розташовані багато дитячих таборів та санаторіїв, куди росіяни планували селити жителів ОРДЛО. В автобусах приїхали до 1 тис. людей.

Ми приїхали у нікуди. Не знаємо, що робити далі. На місці розбиратимемося, де жити. Якщо не вистачить місць, проситимемося до місцевих жителів”, – розповіли Христина та Наталія, які прибули до РФ з дітьми.

Серед прибулих дуже багато матерів із немовлятами, яким не надали ні їжі, ні можливості сходити в туалет, ні теплих приміщень.

“Якщо тут замерзнемо на смерть, хто за це відповідатиме?” – кажуть вони, додаючи, що цілу ніч провели на ногах, але досі немає жодної певності в тому, що буде далі.

Більшість тих, хто приїхав, не мають жодного зв’язку з рідними на Донбасі, адже на окупованих територіях вимкнені Інтернет та мобільний зв’язок.

Особливе роздратування у вивезених людей викликає те, що їх масово вивезли вночі під виття сирен, а тепер кордон на в’їзд до окупованої території Донецької області закрили.

Представники місцевої адміністрації, які відповідають за роботу з розселенням жителів “ЛДНР”, кажуть, що у Червоному десанті вже немає місць у санаторіях та дитячих таборах – усе забито. Вирішується питання про перевезення прибулих до Ростова. При цьому квота на заселення – 400 осіб.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com