Затримання Славомира Новака: у чому звинувачують ексголову Укравтодору

20.07.2020, 13:43
78906

Ексглава “Укравтодору” Славомир Новак, затриманий сьогодні в Польщі, підозрюється відразу за трьома епізодами – за отримання хабарів в української компанії “Альтком”, турецької компанії “Онур” і польської компанії ECM Group.

Читайте також: Нардепка від “Слуги народу” поскаржилась на малі зарплати парламентарів

Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Нова безпрецедентна справа від НАБУ і САП, вперше проведено розслідування в рамках спільної міжнародної слідчої групи, вперше фігурантам висунуто одночасно відразу по дві підозри від антикорупційних органів двох країн – за порушення закону і в Польщі, і в Україні. І ці звинувачення показують за якими відкатними схемами були змушені працювати при Новакові такі гіганти як “Альтком”, Онур “, які працюють на будівництві доріг і зараз – вже за нового директора Олександра Кубракова, виконуючи головну будівельну програму президента Зеленського.

Новак використовував підлеглих йому посадових осіб “Укравтодору” і держпідприємства “Укрдорінвест”, а також групу знайомих – громадян України та Польщі, для отримання і легалізації хабарів. Злочинна діяльність здійснювалася Новаком відразу після призначення в жовтні 2016- го року і до 30 вересня 2019-го”, – зазначає журналіст.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com