Завдяки віртуальній реальності лікарі показали як COVID-19 поширюється у легенях (відео)

9.04.2020, 14:10
69093

Американські спеціалісти з лікарні при Університеті Джорджа Вашингтона завдяки віртуальній реальності показали, як новий коронавірус (COVID-19) поступово поширюється у легенях людини.

Читайте також: У Польщі зафіксували рекордну для країни кількість смертей від коронавірусу за добу

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Sky News.

“Американські дослідники вперше використали віртуальну реальність для того, аби показати, як коронавірус атакує легені й вбиває людей”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Sky News, університетські спеціалісти зробили анімацію на основі отриманих даних від першого пацієнта, який потрапив до них з коронавірусом у середині березня.

За словами доктора Кіта Мортмана, на кадрах чітко видно, що COVID-19 завдає шкоди не тільки якійсь окремій частині легень, а поширюється по всіх них.

Зазвичай кисень потрапляє через трахею до легень, звідки починається процес його транспортування кров’ю до серця й по всьому тілу. При коронавірусі хвороба зупиняє прохід кисню до самих легень, що призводить до ефекту доміно для решти людського тіла. Саме тому люди з важкою формою хвороби потребують підключення до апарату штучної вентиляції легень, адже самостійно не можуть наповнювати легені киснем.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com