Збирав дані про ЗСУ та передавав координати для ракетних ударів: в Україні суворо покарали агента ГРУ (фото)

9.05.2023, 15:02
140276

В Україні викрили “розконсервованого” агента Головного управління генерального штабу ЗС РФ (ГРУ), який збирав дані про місця дислокації воїнів ЗСУ та передавав окупантам координати для ракетних ударів по Вінницькій області.

Читайте також:  Після визволення Криму у нього, найімовірніше, відберуть автономний статус – Офіс президента

Про це повідомляє СБУ.

Відомо, що російським агентом виявився мешканець Вінниччини, колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. Його раніше завербувала російська розвідка та перевела в “режим очікування”. На початку повномасштабної війни Росії проти України зі зрадником зв’язався його куратор та давав завдання для підривної діяльності проти України.

“Зловмисник збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вінницької області. Крім того, він передавав агресору локації місцевих органів влади, енергооб’єктів і соціальних установ, у тому числі шкіл-інтернатів. За його наведенням окупанти планували здійснити серію прицільних ракетних ударів по регіону”, – повідомили в СБУ.

Українські силовики у листопаді 2022 року вчасно виявили зрадника та затримали його. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Колаборанта засудили до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com