“Збираються йти на Київ”: РФ запустила новий фейк про конфлікт Зеленського та ЗСУ

22.12.2023, 19:03
151755

Російські окупанти продовжують розповсюджувати фейки. Цього разу вони спрямовані на президента Володимира Зеленського та українських військових, між якими начебто виник конфлікт.

Читайте також: РФ планує мобілізувати українських школярів – документи

Про це пишуть в телеграм-каналі SPRAVDI.

Як зазначається, окупанти розповсюджують начебто відеозвернення військових до Зеленського з вимогою припинити висувати претензії до головкома Валерія Залужного і шкодити армії, адже військові готові рушати на Київ і розпочати збройне повстання.

Такий фрагмент звернення тиражують російські медіа.

“Правда: відповідного звернення від військових немає у жодних українських медіа чи на інших перевірених ресурсах, а першоджерелом поширення є один з користувачів Facebook, з’ясували фактчекери проєкту StopFake. Доказом того, що це відео – пропагандистська постановка, є також однострій, в який одягнені “військові”. Це не сучасний український військовий однострій, адже камуфляж солдатів ЗСУ набагато світліший і має брудно-жовтий колір, у той час, як російські солдати носять темно-болотну форму”, – розповіли в каналі.

Там також додали, що молодики на відео в однострої під назвою “дубок” і Збройні сили України з 2014 року його не використовують. Єдині, хто ще використовує цей принт, – це вояки повітряно-десантних військ РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com