“Здадуть українців з потрохами”: Кучма прокоментував “формулу Штайнмаєра”

25.10.2019, 19:33
48906

″Формула Штаймаєра″ не забезпечить мир на Донбасі, оскільки у ній не йдеться про мир. Відповідну заяву зробив колишній президент України Леонід Кучма.

Читайте також: Опублікували лист Сайдіку, який підписав Кучма стосовно “формули Штайнмаєра” (документ)

За його словами, формула передбачає ″здачу українців з потрохами″. Вона є суто політичною. Після підтримання ворог розвернеться.

Кучма наголосив, що вибори на окупованих територіях без виведення військ та роззброєння проводити не можна у жодному разі. Без цього ні журналісти, ні спостерігачі на виборчий процес не поїдуть.

Не може бути мови і про особливий статус Донбасу, вважає експрезидент, тому що це – шлях до конфедераційного устрою України, який для нашої держави є неприйнятним.

Ще одним нюансом, який треба враховувати, перш ніж погоджуватись на якісь умови, зауважив Кучма, є стан окупованої території.

″Цей регіон практично зруйнований. За найскромнішими розрахунками, на його відновлення потрібно 100 млрд євро″, – сказав він.

Відтак, додав політик, відновлення миру на Донбасі – процес тривалий, відповідальний і значною мірою залежить від позиції лідерів європейських країн, а, особливо, від позиції Президента США Дональда Трампа.

″Бо сьогодні тільки ця країна більш-менш має вплив на Росію″, – зауважив Кучма.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com