Зеленському важлива думка народу про зменшення кількості депутатів у Раді

16.10.2020, 13:10
86729

Президент Володимир Зеленський не може виконати свою передвиборчу обіцянку щодо зменшення кількості народних депутатів силами виключно фракції партії “Слуга народу”, тож він хоче знати думку народу з цього приводу як аргумент для політиків.

Читайте також: Зеленський озвучив три завершальних питання всенародного опитування (відео)

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, коментуючи третє “питання Зеленського” на загальнонаціональному опитуванні, що стосується зменшення кількості нардепів у парламенті.

Зазначається, що глава держави в серпні 2019 року ініціював законопроєкт про скорочення кількості нардепів до 300.

“Для реалізації цієї ініціативи потрібне фінальне голосування парламенту з результатом не менше 300 голосів “за”. Це неможливо реалізувати силами виключно фракції партії “Слуга Народу”, яка підтримує курс Володимира Зеленського. Саме тому Президент запропонував народу сказати своє слово та остаточно переконати політиків, що не варто чіплятися за більшу кількість мандатів у Верховній Раді. Кількість точно не дорівнює якості”, – йдеться в повідомленні.

Третє питання в загальнонаціональному опитуванні 25 жовтня 2020 буде таким: “Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?”

“Якщо люди скажуть “так”, ні один політик – скільки б у нього не було фінансового, медійного або партійного впливу – не зможе заперечити волі народу”, – додали в ОП.

В Офісі Президента зазначили, що в результаті проведеної реформи децентралізації на місця були передані як великі повноваження, так і істотно більші фінансові можливості для їх реалізації. Відповідно, після зміни балансу між центральною і місцевою владою виникла потреба і в більшій концентрації професіоналізму на рівні національного парламенту.

Читайте також: У “Слузі народу” розповіли, хто буде фінансувати опитування президента

“Звична для нас кількість народних депутатів України є завеликою та породжує спокусу для численних гравців з об’ємним лобістським ресурсом дарувати місця у списках своїх партій як винагороду за багатолітнє попутництво. Вважаємо, що депутатський мандат не може бути винагородою. Зменшення кількості народних обранців може позитивно позначитися на якості представництва інтересів виборців. Зросте конкуренція за депутатський мандат. Парламент стане ще професійнішим, що конче необхідно державі сьогодні. А 300 народних обранців є абсолютно виправданою кількістю депутатів з урахуванням нового адміністративно-територіального устрою країни”, – підсумували в ОП.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com