Зеленський анонсував державний проєкт “Великдень вдома”

25.03.2020, 18:47
67548

В Україні готують проєкт “Великдень вдома”, який дасть змогу вірянам відсвяткувати Пасху вдома, уникнувши натовпу у церкві. Про це Володимир Зеленський заявив під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій та міськими головами обласних центрів, повідомляє пресслужба глави держави.

Читайте також:Пішов на похорон – рятують медики: на Тернопільщині чоловік заразився коронавірусом від священника

“Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з−за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт “Великдень вдома”, який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах”, – сказав Президент.

Він також проінформував, що поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення Covid−19.

“Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість парафіян. Усі очільники церков погоджуються з цим”, – зазначив Зеленський.

Читайте також:  Володимир Зеленський провів кадрові ротації у десяти РДА

На нараді також розглядалася можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. Зокрема, у разі великого скупчення людей патрулі мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпом небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я оточуючих.

Крім того, Президент зауважив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які опікуються запобіганням поширенню коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID−19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID−19 в Україні.

З 12 березня через пандемію коронавірусу в світі Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії маштабного зараження українців.

з 18 березня Україна закрила кордони, припинено роботу метро, а також  обмежено автомобільнезалізничне та авіасполучення між містами й областями.

25 березня на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів України встановив режим надзвичайної ситуації по всій території України. Карантинні заходи в країні продовжено на 30 днів до 24 квітня.

Станом на ранок 25 березня в Україні вже 113 підтверджених випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я, лідерами заражень є Чернівецька область (38)  та місто Київ (31).

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com