Зеленський дозволив складати ЗНО за бажанням

22.06.2020, 13:52
76180

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє від проходження державної підсумкової атестації випускників шкіл 2020 року.

Читайте також: У МОН розповіли про готовність проведення ЗНО з 25 червня

Закон передбачає зміну норми закону Про освіту за визначенням урядом в умовах карантину тривалості навчального року, а також надання учням і студентам, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінки їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Таким чином випускники шкіл, які в цьому році не планували вступати в установи вищої освіти України, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО.

Водночас, відповідно до закону, учні, які завершують навчання в закладах середньої освіти, мають право за власним бажанням пройти ДПА, у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), необхідного для вступу до вишів.

За даними Міносвіти, скасування підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Закон набуває чинності з дня, що йде за днем ​​його опублікування.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com