Зеленський хоче створити двопалатний парламент

12.06.2019, 16:29
28863

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що голова держави не виключає запровадження двопалатного парламенту.

Читайте також: У Зеленського порадили Бойку та Медведчуку створити приватну компанію щоб укласти договір з РФ про закупівлю газу

Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна. 

Стефанчук зазначив, що змішана система виборів – велика біда українського парламенту.

“Велика біда українського парламенту – половинчастий підхід до його формування, тобто, змішана система виборів. В Україні вона себе не виправдала… Цю проблему можна було вирішити шляхом введення двопалатного парламенту, і таке рішення було підтримано на референдумі 2000 року… Це один з можливих варіантів, що ми будемо розглядати. Ми не готові сьогодні ігнорувати думку громадян, висловлену в 2000 році”, – заявив представник Зеленського в Раді.

При цьому Стефанчук зазначив, що переформатування парламенту не відбудеться найближчим часом.

“Будуть питання, що стосуються форми парламенту: одно- або двопалатний. Але я не кажу зараз про конкретну концепцію, про те, що це все буде зроблено найближчим часом. Але якщо ми виходимо з того, що ми з важливих питань повинні обов’язково враховувати думку народу, то ми не можемо нехтувати громадською думкою, яку вже колись було висловлено. Ми і не можемо ігнорувати те, який відсоток громадян тоді за це проголосував (введення двопалатного парламенту 2000 року підтримали 82,9% виборців, – ред.). Тому в якості політико-правової підстави ми будем враховувати і той референдум”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com