Зеленський хоче тричі за пів року підвищити мінімальну зарплату

14.08.2020, 11:12
81340

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови парламенту Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня та закликав нардепів підтримати законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Читайте також: Українські банки знизили депозитні та кредитні ставки для населення

Відповідні плани підтвердив президент Володимир Зеленський, прес-служба ОПУ, пише OBOZREVATEL.

Він зазначив, що перше підвищення відбудеться уже 1 вересня 2020 року після ухвалення Радою відповідного закону.

“Другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень”, – сказав він.

За словами президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначив, що профспілки неодноразово порушували перед урядом та роботодавцями питання щодо підвищення рівня мінімальної заробітної платні. За його словами, нинішня інфляція фактично з’їдає мізерні доходи громадян, і варто було б підвищити мінімальну зарплату до рівня не нижче 6,5 тис. грн.

Читайте також: В Україні збільшили декретні виплати

“Президент, коли йшов на вибори, задекларував подолання бідності. Підвищення мінімальних заробітних плат дозволяє нам наближатися до лінії зменшення бідності та її подолання”, – зауважив Осовий.

Голова ФПУ також наголосив, що, за їхніми підрахунками, фонд оплати праці у структурі витрат на виробництво в Україні є дуже незначним – на рівні 5-8%, тоді як у європейських країнах це 25-30%, тому бізнес має ресурс для підвищення зарплат.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com