Зеленський і Байден поговорили телефоном: стало відомо, про що

3.01.2022, 13:03
108569

Президенти України та США провели анонсовану раніше телефонну розмову.

Читайте також: Запустив бороду: у соцмережах показали фото експрезидента Ющенка

Першою про переговори лідерів двох країн повідомила прес-служба Білого дому.

У короткому повідомленні на офіційному сайті йдеться про те, що Байден ясно дав зрозуміти, що відповідь США і союзників на можливе вторгнення Росії в Україну буде рішучою.

“Лідери висловили підтримку дипломатичним зусиллям, які почнуться наступного тижня з двостороннього діалогу про стратегічну стабільність, в НАТО через Раду Росія-НАТО і в Організації з безпеки та співробітництва в Європі”, – наголошується в повідомленні.

Також у Білому домі додали, що Байден запевнив Зеленського у прихильності принципу “нічого про тебе без тебе” і підтвердив підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України. Окремо сторони торкнулися ситуації на Донбасі й Байден, як повідомляють у Білому домі, висловив підтримку Мінському процесу і переговорам у “нормандському” форматі.

Зеленський у себе в Twitter наголосив, що перша міжнародна розмова року з Байденом доводить особливий характер відносин.

“Обговорили спільні дії України, США, та партнерів зі збереження миру в Європі і недопущення подальшої ескалації, реформи та деолігархізацію. Цінуємо непохитну підтримку України”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com