Зеленський і Ердоган зробили спільну заяву за підсумками зустрічі в Стамбулі

16.10.2020, 22:47
86790

Президент України Володимир Зеленський і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зробили спільну заяву за підсумками зустрічі в Стамбулі. Текст заяви опублікований на сайті президента України.

Читайте також: Помолився за Україну: Зеленський прибув з робочим візитом до Туреччини

Туреччина підтвердила свою підтримку суверенітету і територіальній цілісності України і вітала співробітництво в рамках Кримської платформи, а також зусилля на деокупацію АР Крим та Севастополя і відновлення контролю над ОРДЛО.

Країни мають намір співпрацювати для звільнення всіх незаконно ув’язнених українців, а також поліпшення умов життя внутрішніх переселенців, серед яких є і кримські татари.

“Турецька Республіка підтримує перспективу членства України в Північноатлантичному альянсі і вітає визнання України як партнера з розширеними можливостями. Турецька Республіка продовжить сприяти Україні в досягненні критеріїв членства в Альянсі, а також сумісності Збройних сил і НАТО, в тому числі шляхом проведення відповідних спільних військових навчань. Наголошуємо на важливості об’єднання зусиль для зміцнення миру, безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні в рамках регіональних механізмів і НАТО”, – сказано в заяві.

Читайте також: Україна позичить у Польщі 100 мільйонів євро: Зеленський розповів, куди підуть кредитні гроші

Також було вирішено створити новий формат українсько-турецького діалогу з питань безпеки – щорічні зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони за формулою “два плюс два”.

“Наголошуємо на важливості якнайшвидшого завершення переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та Турецькою Республікою. Наголошуємо на необхідності активізації співпраці в рамках Міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва. Будемо продовжувати співпрацю з метою збільшення турецьких інвестицій в реалізацію інфраструктурних проектів в Україні з урахуванням можливостей, які надає програма Велике будівництво в Україні”, – вирішили президенти.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com