Зеленський і Нетаньяху вшанували пам’ять загиблих у Бабиному Яру

19.08.2019, 18:55
38003

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху в понеділок, 19 серпня, вшанували пам’ять загиблих у Бабиному Яру.

Читайте також: Дружина Нетаньяху по дорозі в Київ влаштувала скандал в літаку і кинула на землю хліб-сіль (відео)

“Україна разом з усім цивілізованим світом демонструє єдність і стоїть на сторожі гуманізму, толерантності, свободи і демократії заради третього “неможливо” – неможливо допустити знову”, – заявив Зеленський.

Президент заявив, що масове вбивство людей в Бабиному Яру можна описати трьома “неможливо”: неможливо 1) зрозуміти, 2) забути і пробачити та 3) знову допустити.

″За різними даними, у період нацистської окупації в Бабиному Яру було розстріляно від 70 до 200 тис. людей, і це не просто статистика. Це тисячі причин другого “неможливо”. Друге “неможливо” – це забути і пробачити. Український народ завжди пам’ятатиме про ці злочини проти людяності. Ми ніколи не забудемо, до чого призводить ксенофобія і расизм. Сьогодні з почуттям великої поваги ми низько вклоняємося і бережемо пам’ять про праведників народів світу″, – зазначив глава держави.

Зеленський закликав міжнародну спільноту об’єднати зусилля для недопущення проявів антисемітизму і нетерпимості на расовому чи національному ґрунті.

Читайте також: До України летить прем’єр-міністр Ізраїлю

″Не можна допустити знову! Вічна пам’ять жертвам Бабиного Яру, вічна пам’ять жертвам Другої світової війни″, – підкреслив президент України.

Своєю чергою, Нетаньяху заявив про намір встановити пам’ятний знак у Бабиному Яру. Таку ідею він обговорював з радянським правозахисником Натаном Щаранським.

″Ми з паном Щаранським недавно розмовляли про те, щоб заснувати тут знак пам’яті заради всіх наших померлих″, – сказав Нетаньяху.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com